duminică, 1 iunie 2008

"Eduard al III ~ lea" ~ un spectacol de cinci stele


Eduard al III -lea


Am ales sa fac o recenzie asupra piesei de teatru "Eduard al III-lea" deoarece am vizionat-o recent si mia placut foarte mult.
Textul acestei piese de teatru ii apartine dramaturgului englez William Shakespeare si releva bataliile pe care le tine Eduard pentru a-si recupera tronul Frantei, titlu ce ii apartinea de drept. Regizorul Alexandru Tocilescu nu se abate de la textul shakespearean gasind modalitati de a expune aceasta piesa fara ca spectatorului,din salile pline ale Teatrului National Bucuresti, sa se plictiseasca.
Momentele comice cum ar fi acela cand: Eduard(interpretat de marele actor roman, Ion Caramitru) se indragosteste ca un pusti ,la prima vedere, de frumoasa contesa de Salisbury(Crina Muresan); se impletesc cu cele reale si dure un exemplu ar fi: scena de lupta dintre armata lui Eduard si cea a curentului rege al Frantei(Serban Ionescu). Dar toate aceste momente se termina cu bine deoarece Eduard este proclamat regele Frantei,tron ce ii apatinea de drept.

Aceasta piesa de teatru are o colana sonara ce consta in marea majoritate din melodii relaxante de jazz care atrag atentia spectatorului si ofera o diferita perspectiva asupra piesei.
Pe langa melodiile de jazz m-ai avem si alte elemente moderne raportate la acest spectacol: reprezentarea pe un background a unor imagini ce imita etapele zilei, expunerea unor cadre de lupta din razboaie ce s-au desfasurat in sec XX -lea.

Niciun comentariu: