duminică, 23 martie 2008

Campionatul Nationa de Kata-campionii2007



Filmuletul acesta a fost facut la Campionatul National de Kata. Personal,l-am urmarit de cel putin 30de ori.Mi se pare extraordinar ca 3 oameni,sa reuseasca sa faca toate acele miscari,sa se sincronizeze si sa ramana perfect concentrati.probabil va intrebati de ce propun acest subiect si ce legatura are cu arta...Nu pot explica,eu asa consider.In momentul in care esti de fata si ii urmaresti vezi altceva...Cred ca arta e reprezentata de ceva frumos,placut vederii,eventual obtinut prin munca. Mi-ar placea sa aud parerile voastre despre acest scurt video.

8 comentarii:

Anonim spunea...

initial postasem filmul pe blogul meu..si primisem doua comentarii de la elevii altor clase..cum blogul acesta nu permite elevilor altor clase sa lase comentarii voi copia si afisa eu ce au scris:)

Anonim spunea...

dudistik spunea...
mi se pare foarte interesant faptul k ai postat acest filmulet pe blog...pana acum nu m-as fi gandit k un sport aparent violent si dur ar putea constitui subiect artistic.Dar ai dreptate.Doar privindu-i pe cei trei iti dai seama ca activitatea lor e mai mult decat forta bruta si tehnica...ea presupune daruire,pasiune si cum ai zis si tu,multa munca.Pana la urma,dupa parerea mea, prin arta doresti sa exprimi ceva,sa (re)creezi si sa aduci un omagiu vietii.Si ce alta modalitate ar fi mai potrivita decat aceea care presupune folosirea propriului trup...explozie de culori,linii si viata:)

23 martie 2008 11:18

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

noirestu` spunea...
Nu cred ca cei care au dat nastere artelor martiale s-au gandit la beneficiile acestora ca mod de aparare , ci aceste beneficii vin ca o completare a scopului lor mai inalt si anume cel creator.Prin karate in general , practicantul incearca sa se implineasca cu propria-i persoana nefiind nevoia ca in viata sa puna in aplicare si partea fizica a acestui sport.Intotdeauna forta nu este necesara atunci cand , mental, esti superior celui din fata ta.Forta si tehnica definesc doar o incercare de a armoniza trupul , incercand a-i deslusi posibilitatile si imposibilitatile. Din punct de vedere fizic corpul este extraordinar , dar psihicul este cel ce-i da forta. Nu exista nu pot , ci doar nu vreau. Asta cred eu ca evidentiaza cel mai bine clipul.

23 martie 2008 11:35

BOGDAN TEODORESCU spunea...

Daca urmariti si alte comentarii de pe blogurile celorlalte clase, -10 I, de pilda, veti remarca opiniile mele referitoare la folosirea cuvintului "arta", care ca mai toate cuvintele, are si (cel putin) un sens figurat. Nu tot ce implica frumosul si frumusetea, trairile, talentul, autenticitatea, efortul, etc. se recomanda ca arta. Prin extensie putem sa incadram ca arta o serie nesfirsita de activitati ca gatitul (voi reveni asupra artei culinare), confectionatul pantofilor, al evantaielor, cusutul, gradinaritul s.a., care sint mai intii mestesuguri. Desigur, si activitatile sportive implica talent, efort, frumusete, dar nu sint arta (in sensul riguros al termenului), asa cum nici o femeie frumoasa, un paun, o lebada, un apus de soare, un munte stincos, nu sint arta!

Anonim spunea...

okay..notat si trecut in registru:D

we breath art spunea...

,,Femeia e o suprafaţă care simulează adâncimea''
As extinde aceasta afirmatie la noua genratie.Ne complacem in sintagme de tipul ,,Art is everywhere'' si uitam de adevarata arta, care te inalta daca o gusti si te doboara daca tii post.Ioana,apreciez si recunosc ca am momente in care as putea gusta subiectul tau,deorece imi place sa cred ca ultima picatura de vopsea de pe Taipei 101(google pentru informatii suplimentare) a fost adaugata in cel mai artistic mod posibil,dar ma aflu intr-un moment de dezvolatare culturala si artistica asa ca apreciez orice subiect serios.Multumesc anicipat.

we breath art spunea...

La sintagme de genul:,,Art is everywhere'' as adauga si ''We breath art''.

De la ghiseul de informatii suplimentare,Cristina Fedorca.